AROMATERAPI / NATURMEDISINSK AROMATERAPI

Aromaterapi – definisjoner og bruksområder, Historikk.

  • Aromaterapi er den kontrollerte, bevisste og allsidige bruk av plantenes eteriske oljer for å styrke og bevare helsen og for å lindre små og store helseplager.
  • Medisinsk aromaterapi er en terapiform for å kurere også alvorlige sykdommer og lidelser.

Medisinsk aromaterapi eller aromatisk medisin er en av de eldste terapiformer på jorden. I Bibelen kan man finne utallige vers som forteller om hvor viktig og allsidig bruken av aromatiske urter, røkelse, flytende planteekstrakter, salver og krydderurter var ved mange anledninger. Salomos Høysang er full av beskrivelser om dette, og det gjaldt for både menn og kvinner. 

 
iStock-490716586_WEB.jpg
 

Om Kong Salomo får vi denne beskrivelsen: «Hvem stiger opp som en røyksøyle fra ødemarken ombølget av myrra og røkelse og all slags krydder fra urtehandlerne?» Salomos Høysang 3:6.

I fjerne oldtider fantes profesjonelle «salveblandere» som laget kryddersalver av utvalgte plantedeler. De var etter all sannsynlighet blandet i en finere olivenolje for å bevare de flyktige essensene; 2.Mosebok kap.30, vers 22-25.

Jesu føtter ble salvet med ekte nardusolje som var en svært dyr olje - verdt en hel årslønn etter datidens verdi – og hele huset ble fylt av duften. Joh.12:3.

 
 

I Egypt, Hellas og Romerriket var en godt kjent med mange planteoljers antiseptiske virkninger. Døde mennesker ble konservert med planteoljer, hvis man hadde råd til det. Hippokrates, medisinens far, var godt kjent med de terapeutiske virkningene av slike planteoljer. Romerske badeanstalter benyttet i rikt monn disse planteoljene. Mot slutten av Romertiden later det til at det meste av denne kunnskapen var blitt borte i Europa. 
Det måtte en araber til for å fornye denne kunnskapen og bringe den til Europa; nemlig vitenskapsmannen Avicenna. Ca 1000 år etter Kr.f. destillerte han roseoljer,-  som i likhet med mye annet av hans vitenskapelige studier nådde Europa mot slutten av middelalderen.

I 1928 ble uttrykket «aromaterapi» innført i Europa av den franske kjemikeren Gattefosse. Han jobbet i sin fars laboratorium da han ved et uhell forbrant en hånd. Han dyppet da hånden ned i et kar med lavendelolje, og umiddelbart avtok smerten, og hånden hans grodde fint uten arr. Gattefosse forsket videre på de eteriske oljene og fant ut at de var bakteriedrepende, antiseptiske og styrkende for immunforsvaret.

Etter hvert ble aromaterapi en anerkjent medisinsk terapiform. I Frankrike har en i dag La Medicin Douce; den milde medisin. Her brukes eteriske oljer og urter for å kurere mer eller mindre alvorlige sykdommer og plager. Jeg har selv vært på kurs hos en av dagens mest kjente leger i denne medisinske praksisen; Dr. Penoel i Frankrike.

 

Aromaterapi / Naturmedisinsk aromaterapi

Den naturmedisinske aromaterapien søker å styrke kroppens selvhelbredende evne ved sine immunstyrkende egenskaper. Behandlingene er som regel i form av massasje eller inhalering av oljene for å gi økt velvære, energi og livsglede.  De er også anvendelige for å redusere smerter og øke blodsirkulasjonen sammen med en velegnet massasje.

Oljene anvendes også mye i hudpleie til bevarende og forskjønnende behandlinger, men også til vanlige eller sjeldnere hudsykdommer. Oljenes egenskaper kan også brukes til å jobbe med det mentale, ved beroligende eller oppkvikkende behov, for å øke ytelse og trivsel. 

Det er denne formen for aromaterapi som benyttes hos Aroma Nord.

Sommeren_2010_WEB.jpg


AROMA NORD ER STOLT SAMARBEIDSPARTNER MED HJERTEFØLGER AS

AROMA NORD ER STOLT SAMARBEIDSPARTNER MED HJERTEFØLGER AS