Om meg selv og mine livsvalg

Studier og karriere

Jeg begynte min karriere i arbeidslivet som lærer ved Sandhornøy skole i Gildeskål. Sandhornøya ligger sørvest av Bodø, lett synlig med sin karakteristiske fjellformasjon. Jeg er født i Bodø og bodde her til jeg 17 år gammel flyttet til Oslo for å studere. Det ble flere år med studier i Nordisk språk og litteratur, Historie, Sosiologi og Pedagogikk - en spennende reise i kunnskap og erfaringer - som også førte meg til Trondheim og Tromsø for å ta deler av fagene. Det var etterhvert tid for å få seg jobb som lærer, og valget falt ganske så soleklart på Sandhornøya. Et nytt kapittel i mitt liv var begynt. Som klasseforstander for 10.klasse ble det en utrolig spennende start. Jeg elsket jobben min, mine elever og kolleger! Jeg var jo fra før godt kjent på øya ettersom begge mine foreldre kom herfra.

Familieliv og nye oppgaver

Så var det at skjebnen avgjorde at min første mann skulle komme inn i mitt liv. Vi skapte to vakre og flotte barn sammen. Skjebnen ville det også slik at vi sammen fikk gleden av å ta oss av et fosterbarn, min nevø, i tillegg. Vi fikk imidlertid også oppleve å miste et barn under fødselen. Dette er fremdeles vondt å tenke på, og savnet etter et barn som skulle vært der, vil aldri helt bli borte, tror jeg.

jimihendrix.png

Homeopatien åpnet opp

Det var en tid etter denne triste opplevelsen at jeg tok kontakt med en homeopat i Bodø, Trond Aurdal. Gjennom samtaler og homeopatmidler fikk jeg livet langsomt tilbake. Jeg var også begynt å interessere meg for alternative måter å tenke på om verden, om livet generelt – og om livet «bak livet». Jeg begynte på min lange studiereise i den naturlige veien til god helse og helbredelse. Trond Aurdal er fortsatt en nær venn, og er god ha også når det trengs et middel til utvikling og ny retning. 

Livets rikdom

Dessverre gikk det som det går med mange ekteskap. Skilsmisse er ikke noe en skal tro er enkelt. Det vil være der som et sår som trenger healing. Vi flyttet til andre sida av øya, og etter hvert kom en ny mann inn i livet vårt. Og med han åpnet det seg en ny verden med hans to barn som to nye juveler å være sammen med. Tida var snart moden for ytterligere to fosterbarn, to herlige brødre som skapte mye liv rundt seg. Mange artige minner har vi fra denne perioden. Både barn og fosterbarn flyttet etter hvert ut, og tida for barnebarn skulle begynne ganske snart. De nye svigerbarna har vært en rikdom å få inn i familien og til sammen 8 barnebarn er det blitt, mens nr. 9 – min nevøs barnebarn- kommer til verden i løpet av sommeren 2018.

salaomos-ordspraak.png

Naturterapiskolen Nord

Mitt vitebegjær har vært nærmest umettelig, og antall skoler og kurs jeg har diplomer og eksamener fra, har etter hvert blitt temmelig mange. Jeg har deltatt på kurs og studiesamlinger i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Spania, Skottland, Florida og Canada. Følgende hovedterapiformer er jeg godkjent i av NNH – Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon: Soneterapi, Fytoterapi, Kinesiologi, EBA akupunktur, Kopping massasje og Naturmedisinsk aromaterapi. I tillegg har jeg eksamen i Medisinsk baskunnskap (grunnmedisin). Eksamenen var i medisinske emner som tilsvarer den teoretiske utdannelsen til leger, et to- og et halvårig deltidsstudium med samlinger både ved Rikshospitalet i Oslo og Uppsala Biomedisinske Centrum. Etter å ha praktisert i mange år i min private klinikk – overtok jeg i år 2000 en liten skole som het Aromaterapiskolen Nord. Dette var starten på enda en ny oppgave i mitt liv. En oppgave som jeg har elsket av hele mitt hjerte. Jeg utviklet Aromaterapiskolen ganske raskt til å gi tilbud i mange flere fag, og det har vært samlinger i Bodø, Fauske, Tromsø, Sortland og på Saltfjellet – foruten her på Sandhornøya. Lærere har vært hentet inn fra hele landet, fra Sverige, Danmark og Tyskland. Vi har sammen hatt lærerike og minneverdige opplevelser. Mange er blitt venner for livet, og det er en stor glede for meg å få følge noen av dem videre. 

Arbeidsoppgaver

Jeg har som hovedoppgave hatt en lang karriere bak meg som lærer og rektor i det offentlige skolesystem, i Grunnskolen og i Voksenopplæringen i Gildeskål. Jeg var engasjert av Britt Untiedt Bjørgan til å jobbe på hennes klinikk Vital Naturterapi i Bergen i et år. Her var det full fart hele tiden. Vi hadde et veldig bra konsept hvor vi testet pasientene for ulike allergier eller intoleranser og behandlet dem for de problemene de slet med. Vi ga også veiledning i kosthold. Jeg gledet meg hver dag til å gå på jobb og få lov til å forbedre livet til så mange mennesker. Dessverre var det mange hjemme på Sandhornøy som savnet meg litt for mye, så det ble bare et år.

Utenom dette har jeg vært daglig leder på Saltfjellet Høyfjellshotell i et år. Min mann og jeg var engasjert til å drive hotellet sammen. Naturterapiskolen Nord var da stasjonert oppe på høyfjellet – der vi hadde god plass til både skole og overnatting for lærere og elever. I tillegg drev vi med en utstrakt kurs- og konferansevirksomhet, pluss bussturisme og julebord. Dette var en utrolig spennende, lærerik og travel periode som jeg ikke ville vært foruten. Vi flyttet etter hvert ned i Saltdalen med familien, og skolevirksomheten foregikk på Vensmoen. Jeg hadde  i en periode det praktiske ansvaret for Saltdal Studiesenter på Vensmoen, -hvor vi bl.a. satte opp videokonferanser.

Jeg har jobbet ved KIGOK; Kunnskapssenteret i Gildeskål, hvor min hovedoppgave var å følge opp lærlinger, pluss noe kurs- og prosjektplanlegging. Jeg var også en tid engasjert av NOKUT som konsulent for godkjenning av utdanning i naturmedisinske fag.

Verv.png
Klinikk.png

aroma nord er stolt samarbeidspartner med hjertefølger as

aroma nord er stolt samarbeidspartner med hjertefølger as