KOPPINGMASSASJE

Kopping brukes hos oss sammen med følgende terapiformer

  • Aromaterapi og massasje; blant annet for å lindre smertefulle muskler og ledd, ved fordøyelsesproblemer og dårlig sirkulasjon.
  • Cellulittbehandlinger: i kombinasjon med leireinnpakninger.
  • Soneterapi: kopping kan benyttes som tilleggsbehandling for å øke effekten av behandlingen.
 
 

Kopping har vært brukt i ulike kulturer over hele verden, og er en gammel metode til å hjelpe kroppen til å helbrede seg selv eller til å forebygge sykdom. I behandlingene benytter vi ulike typer vakuum-kopper til å avhjelpe problemer med smerter i muskel-/ skjelettsystem, fordøyelse, hodepine med mer. Vi benytter i hovedsak kopper av glass, men gummikopper og silikonkopper blir også brukt. 

Metoden gir økt gjennomblødning og bedret sirkulasjonen i blod- og lymfe- systemet, og er et nyttig verktøy i kombinasjon med ulike typer massasje, fotsoneterapi, akupunktur.
Å benytte kopper letter arbeidet for terapeuten og det oppnås en raskere bedring hos klienten. Vi benytter eteriske oljer for å spesial-tilpasse behandlingene til klientene.
Vi kan også bruke kopping til lymfedrenasje, slankende massasje, cellulitt- og strekkmerkebehandling. En spesiell skrapeteknikk langs meridianene kan i tillegg benyttes for å øke energiflyten i kroppen.

Kopping er en gammel terapiform som har hatt stor utbredelse, spesielt i Kina. Metoden har vært brukt i over 2500 år for å øke blodsirkulasjonen. Ved bruk av ulike typer kopper har en oppnådd delvis vakuum ved hjelp av varme eller sug. Når koppen blir satt på huden, trekkes det underliggende vevet opp. Etter noen minutter oppstår en kraftig blodtilstrømning, og en healingen kan begynne. 

 
 

Fra gammelt av har en først og fremst vært opptatt av å fjerne puss og bakterier fra infiserte sår og byller. Man satte da en kopp over det infiserte området, og når man hadde oppnådd tilstrekkelig vakuum, kuttet man raskt med en sneppert og fikk ut puss og bakterier på denne måten. Deretter ble det en viktig terapiform brukt ved en rekke tilstander og sykdommer, også for å forebygge sykdommer og ubalanser. 

Behandlingene har så blitt videreutviklet for å åpne meridianene i kroppen. Meridianene er energikanaler som bringer Qi – livskraft - ut til alle deler av kroppen og til alle organer og kroppsvev. På kroppen er det 12 par meridianer som - når de er åpne - lar aktiviserende livsenergi strømme gjennom hele kroppen. Sannsynligvis er dette en av de beste måtene å åpne disse meridianene på. 

Kopping har også vist å kunne ha effekt dypt inn i kroppens vev slik at giftstoffer drives ut. Lymfesystemet blir aktivert, og f.eks. en tilstoppet tarm kan begynne å fungere igjen. Kopping er en form for dybdemassasje som har en kraftig stimulerende effekt også på de indre organer. Behandlingen aktiviserer og renser venene, arteriene og kapillærene, huden blir tilført oksygen, strekkmerker og cellulitter bedres, smerter lindres.

 
 

En dyp varme og ro brer seg i kroppen etter behandlingen og denne følelsen kan vare lenge. Effekten kan merkes ganske raskt ettersom giftstoffer forlater kroppen og blokkeringer oppheves når blod og lymfe strømmer fritt. Kroppen føles etter hvert lettere og mindre stiv. 

Sirkulasjonen i kroppen bedres, brystet åpnes slik at lungene jobber bedre, fordøyelsen bedres og menstruasjonsproblemer kan avhjelpes. Smerter oppheves når blodstrømmen øker og nærings- og oksygentilførselen bedres til alle deler av kroppen.
Metoden er velegnet til å supplere en massasje og i kombinasjon med kompresser med eteriske oljer eller leirebehandlinger.

Ved cellulitt - behandlinger gir det økt effekt om en før leireinnpakninger utfører kopping - massasje på området. Da oppnår en at oljer og andre produkter trenger dypere ned i vevet. Kopping er vanligvis en trygg behandlingsform uten bivirkninger. Men det finnes noen kontraindikerte tilstander som terapeuten må ta i betraktning før en velger denne behandlingsformen.

 

 
 


AROMA NORD ER STOLT SAMARBEIDSPARTNER MED HJERTEFØLGER AS

AROMA NORD ER STOLT SAMARBEIDSPARTNER MED HJERTEFØLGER AS